Nieuw logo geel
IMG_8711

Chat GPT voor muzikanten

 
Een beroemde band / muzikant worden vereist een combinatie van talent, hard werken en geluk. Hier zijn een paar stappen die je kunnen helpen je kansen op succes te vergroten:
 
Ontwikkel je vaardigheden als muzikanten: Oefen regelmatig en streef ernaar je uitvoeringsvaardigheden te verbeteren.
 
Creëer een uniek geluid: experimenteer met verschillende stijlen en vind je eigen geluid waarmee je je onderscheidt van andere bands.
 
Bouw een sterke online aanwezigheid op: gebruik sociale media en streamingplatforms om uw muziek te promoten en in contact te komen met fans.
 
Speel zoveel mogelijk live: Speel op lokale podia en festivals om een ​​fanbase op te bouwen en bekendheid te krijgen.
 
Netwerk en werk samen met andere muzikanten en professionals uit de industrie: het opbouwen van relaties kan leiden tot nieuwe kansen en verbindingen.
 
Overweeg een manager of boekingsagent in te huren om je te helpen door de branche te navigeren en optredens te vinden.
 
Wees volhardend en geef niet op: Het opbouwen van een succesvolle carrière in de muziekindustrie kost tijd en moeite, dus wees bereid om hard te werken en door te gaan.
 
Onthoud dat beroemd worden geen garantie is en niet de enige maatstaf voor succes. Er is meer aan muziek doen dan beroemd worden. Het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van het proces van het maken, spelen en delen van je muziek met anderen.
 
GENIAAL.
 
Bovenstaande antwoord kreeg ik van Chat GPT toen ik het vroeg ‘Hoe je een bekende band/muzikant wordt’.
 
Ik ben waarschijnlijk niet de eerste waar je ‘Chat GPT’ van voorbij hebt zien komen, maar voor het geval dat je nog geen idee hebt wat het is: Chat GPT is een soort ‘chatbot’ met artificial intelligence. Maar dan wel een next level. Ik ben echt overdonderd door de antwoorden die het kan geven en ik ben niet de enige.
 
Ik heb er al flink mee lopen spelen. Jij ook?
 
Zoals je hierboven dus kunt zien, kun je zomaar een best wel goed stappenplan krijgen, een leidraad om je muzikale bestaan succesvoller te maken. Dat is mooi, maar om het te bereiken moet je natuurlijk wel actie ondernemen.
 
Bijvoorbeeld die ‘sterke online aanwezigheid’ en ‘speel zoveel mogelijk live’. Veel muzikanten vragen zich toch af: ‘hoe dan?’
 
Momenteel help ik een muzikant die dit theaterseizoen maar liefst 38 voorstellingen in theaters heeft in Nederland. Hij had er al een aantal op zitten toen hij me benaderde, maar ik help hem om de overige 26 shows te promoten met social media advertenties, te zorgen dat hij meer tickets verkoopt voor de voorstellingen.
 
Ik vroeg hem waarom hij behoefte had aan marketing hulp.
 
“Omdat ik graag iemand anders dan mezelf er ook naar wilde laten kijken en met name een professional die goed weet waar hij/zij mee bezig is. Daarbij vind ik ook de advertenties inzetten soms wat veel gedoe omdat ik persoonlijk de Facebook Business Manager niet fijn vind werken en af en toe ingewikkeld is. Dat in combinatie met de statistieken die soms ook ingewikkeld kunnen zijn. Daardoor kan ik mij meer focussen op wat voor mij belangrijk is.”
 
“Het leukste aan mijn muziek carrière vind ik mensen een leuke avond geven en zelf steeds verder groeien als artiest. Het optreden is natuurlijk het mooiste en alles wat om het optreden heen komt kijken, zoals mensen spreken na de voorstelling. Het lastigste vind ik mezelf profileren en in de markt zetten wetende dat als je het niet goed doet er geen mensen naar je show komen.”
 
“Wat ik met Mirjam doe is focussen op het naar buiten brengen van het ‘product’. Ik weet zeker dat het werkt via Social Media en ik hoop dat de mensen die ik bereik en naar mijn show komen de volgende keer weer komen met meer mensen. We hebben nu al een aantal shows gehad waar Mirjam de advertenties voor aan heeft gezet en ik heb al meerdere keren na de show mensen gesproken die het een aantal keer langs zagen komen op Facebook en daardoor beslisten om kaarten te kopen. Die herhaling doet het toch goed :)”
 
Deze muzikant speelt dus voorstellingen in theaters en verkoopt meer kaarten voor zijn voorstellingen door de advertenties, waardoor het boeken van nieuwe theatertours ook steeds makkelijker wordt. Hij heeft ook ambities om naar het buitenland te gaan en daar kan ik ‘m ook bij helpen.
 
Wil jij ook meer kaarten verkopen voor jouw shows? Muzikanten met een tour van 5 of meer optredens komen in aanmerking voor deze ‘Tour marketing support’.
 
 
Groetjes Mirjam
 
P.S. Mijn mail-vrienden hebben deze mail 1 week eerder ontvangen EN kregen 2 grappige voorbeelden van Chat GPT resultaten voor mijn eigen band. Als eerste lezen en niets missen? Schrijf je in voor Mirjams Muziek Marketing Mails

LET’S CONNECT

GEGEVENS

onlightning
mirjam@onlightning.nl

kvk: 72223812
btw: NL001802291B85

SCHRIJF JE IN mirjams muziek marketing mails