Nieuw logo geel
dirty denims (onstage) - foto patrick - 016

Here I go again…

24 mei 2019. Toen kwam er ineens een mailtje binnen van 013 Tilburg. Of we de support wilden doen voor Whitesnake een paar weken later. Zomaar, ineens uit het niets! Of toch niet?…

Hallelujah, dat dit ooit mocht gebeuren. Uit het niets gevraagd worden voor zo’n toffe support. Maar zo uit het niets was het eigenlijk niet. Er gingen best een aantal onbeantwoorde mailtjes aan vooraf. En blijkbaar waren wij in het mapje ‘geschikte classic rock supportacts’ terecht gekomen.

Op zo’n moment gaat er een shot adrenaline door m’n lijf. Het was het einde van een werkdag toen ik het binnen zag komen. Zie dan nog maar eens je focus te houden! Meteen in de Whatsapp groep checken of alle bandleden kunnen. Fingers crossed. Het verlossende antwoord: ja, rockuhh!

Supportshows zijn heel gaaf, tenminste, als het bij de juiste band is. Een waarvan je zelf enorm fan bent bijvoorbeeld, en/of waarvan je zeker weet dat je muziek zó goed matcht met de hoofdact, dat een heel groot gedeelte van de bezoekers jouw muziek ook leuk gaat vinden. Vaak zijn supportshows minder goed betaald. Je doet het dan echt voor de kick en als promotie voor je muziek. 

Maarja, ik vroeg me dan ook af: hoe halen we hier nou het meeste uit? Ik kan het op z’n beloop laten, zoals zoveel bands doen. Enthousiast bekendmaken, speuluh, en nagenieten. Maar halen we er dan het meeste uit fanbase-building wise? Nu hadden we gewoon ons optreden kunnen doen en kunnen hopen dat mensen ons zouden gaan volgen. Maar waarom niet een handje helpen met online marketing? Want, mensen zijn op dat moment misschien super enthousiast, maar nadat het concert is afgelopen begint ‘het leven’ weer en dan vergeten ze je wellicht weer.

Ik kan je zeggen dat we een goede indruk hebben achtergelaten. We kregen veel applaus en achteraf bij de merchandise tafel werd er aardig wat verkocht en kregen we veel complimenten. Topavond, veel veren in de reet en weer terug naar de orde van de dag zou je zeggen. Maar… nee hoor! Online ging het door. En ik leg je hier uit hoe ik het heb versterkt met online marketing.

 

1. Beheerder FB-event

Eerst zijn we medebeheerder geworden van het officiële Facebook-event van Whitesnake en 013. Natuurlijk heb ik niets gewijzigd aan het event, maar op die manier kregen onze volgers uit de omgeving een melding van het event. Normaal gesproken raad ik aan om voordat het event plaatsvindt een aantal keer in het event te posten, maar dat heb ik in deze situatie niet gedaan. 013 doet dat zelf al en ik wilde natuurlijk niet dat ze spijt zouden krijgen van het medebeheerder maken. Maar je kunt zelf je eigen situatie inschatten en eventueel vaker in het event posten.

 

2.Video-advertentie van tevoren

Doordat we medebeheerder waren kon ik van tevoren de mensen die op het event als ‘gaat’ of ‘geïnteresseerd’ stonden bereiken via een video-advertentie. Mensen die meer dan 25% van de video kijken kunnen we later opnieuw bereiken met een advertentie en de mensen die de video likete kon ik uitnodigen om de pagina leuk te vinden, al voordat ons optreden plaatsvond.

 

3. Post op weg naar het optreden

Onbewust maar achteraf gezien wel erg effectief: we plaatsten op onze tijdlijn een filmpje van ons onderweg naar 013, meezingend met hun grootste hit Here I Go Again. Daar kregen we vooral de dag erna veel likes op, ook door mensen die onze pagina nog niet volgden. Die konden we dus weer uitnodigen om de pagina te liken. Ik verwacht dat dit mensen zijn die het optreden leuk vonden en direct daarna ons zelf al op Facebook hadden opgezocht.

 

4. Publieksfoto in het FB-event

De enige keer dat we iets in het Facebook-event hebben gepost, was de ochtend erna. We hebben de publieksfoto in het Facebook-event gepost en omdat we medebeheerder zijn kregen de mensen daar een melding van (als je geen medebeheerder bent, krijgen mensen geen melding). Iedereen die de foto likete konden we uitnodigen voor de pagina en we kregen ook heel veel leuke reacties waar we op hebben gereageerd.

 

5. Publieksfoto op pagina

We hebben de ochtend erna de publieksfoto ook op onze eigen tijdlijn geplaatst. Vervolgens hebben we deze post geadverteerd naar liefhebbers van Whitesnake in Nederland, België en Duitsland. Wederom konden we likers uitnodigen voor op onze pagina.

 

𝗥𝗲𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝘁𝗲𝗻

Aantal volgers erbij:
62 echte volgers

Publieksfoto in FB-event:
101 likes + tientallen positieve reacties

Publieksfoto op pagina:
8649 mensen bereikt, 350 reacties, opmerkingen en deelacties
9,08 euro besteed aan advertentie

 

𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗶𝗷 𝗼𝗼𝗸 𝗷𝗲 𝗼𝗽𝘁𝗿𝗲𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗲𝗻?

Ik heb vanaf VANDAAG iets nieuws voor muzikanten met een (theater)tour van minimaal 5 optredens. 

Speellocaties zoals theaters en popzalen kunnen vaak niet de nodige aandacht aan de marketing besteden voor het optreden wat je er gaat geven. Daardoor raakt het ondergesneeuwd en sta je te spelen voor minder goed gevulde zalen dan nodig. 

Daarom is het belangrijk dat je het heft in eigen handen neemt met betrekking tot de promotie van je show en het stimuleren van de ticketverkoop. Dit kan ik voor je overnemen met de dienst Tour marketing support. Klik hier en lees er alles over.

Groetjes Mirjam

 

P.S. Mijn mail-vrienden hebben deze mail 1 week eerder ontvangen en krijgen regelmatig ook éxtra info. Als eerste lezen en niets missen? Schrijf je in voor Mirjams Muziek Marketing Mails

LET’S CONNECT

GEGEVENS

onlightning
mirjam@onlightning.nl

kvk: 72223812
btw: NL001802291B85

SCHRIJF JE IN mirjams muziek marketing mails