Nieuw logo geel
A7309317-4

Hoe gaat het met je bandje?

Hoe gaat het met je bandje, ben je al bekend?

Hoe gaat het met je bandje, of noem je het een band?

Hoe gaat het met je bandje, ook in deze tijd?

Ik wilde nog iets vragen maar ik ben het even kwijt.
Ik wilde nog iets vragen maar ik ben het even kwijt.

Dit is de tekst van het liedje ‘Bandje’ van WIES. Persoonlijk trek ik niet snel naar Nederlandstalige muziek. En ik ben ook meer van de hardrock dan van popmuziek. Maar dit liedje sprak me direct heel erg aan, het is kort en heavy, het rockt de pan uit, de tekst is catchy, en de tekst is vooral… herkenbaar. Vind je niet?

De opmerking ‘maar je kunt dus wel gewoon oefenen met je bandje’ uit een persconferentie van Mark Rutte was de inspiratie voor deze track. Het is geen bandje, maar een band! En het is gewoon een baan, geen baantje! Dat is het statement dat WIES wilde maken met dit nummer.

Dit liedje gaat voor mij vooral over vrienden, familie, collega’s en kennissen die je tegenkomt bij verjaardagen, familiefeesten, op het werk en op straat. Super tof dat ze er naar vragen. Support van dichtbij, dat is – zeker in het begin – wat je nodig hebt. Dus vooral doorgaan.

Schatten van mensen zijn het, maar niet je ideale fans.

Ze komen de eerste paar optredens in de buurt echt wel langs, om je te supporten. Omdat JIJ die muziek maakt. Omdat ze dat zo leuk vinden om eens te zien. Dat ze kunnen zeggen dat je op het podium zo anders bent dan dat ze je kennen. Of juist dat je zo jezelf bent on stage.

Maar op een gegeven moment komen ze niet meer kijken. Dan hebben ze wel een mooi gespreksonderwerp als ze je zien, even vragen hoe het ermee gaat. Maar op een gegeven moment hebben ze het wel gezien. Want ze houden van een ander soort muziek. Of ze zien je toch vooral als die vriend(in), collega, neef, nicht, oom, tante, zoon, dochter. Ze kennen je op een andere manier, ze adoreren je wellicht, maar niet zoals een fan dat zal doen.

En dat is een belangrijk onderscheid. Je hebt het beide nodig. Maar verwacht niet dat zij jouw fanbase gaan vormen. En andersom.

Een fan is een enthousiast bewonderaar of liefhebber van een publiek persoon, muziekgroep, schrijver, kunstenaar, sporter, televisieserie, film… Noem het maar. Een fan is niet iemand die ‘van je houdt’. Oké misschien wel dan, maar dat is vaak toch een beetje freaky.

Baal er dus niet van als deze mensen niet meer komen opdagen. Focus je wat dat betreft op potentiële fans. Dat doe je door een beeld te vormen over je ideale fan. Te weten op welke manieren je deze kunt bereiken. Te leren hoe je dat in eigen hand kunt nemen, zonder ‘gatekeepers’ die de poorten misschien voor je dichthouden. Er is een digitale snelweg open voor iedereen. Ook jij kunt potentiële fans bereiken. Ik laat je graag zien hoe.

Op dit moment werk ik alleen 1-op-1, via Zoom. Ik kan je dingen uitleggen, je belangrijke inzichten geven en leren hoe je je fanbase kunt vergroten. Ik kan ook bepaalde dingen uit handen nemen. ‘Achter de schermen’ dingen. Geen social media berichten schrijven, want jij bent de artiest en jouw personality en charme zijn daarin belangrijk.

Wil je meer weten? Stuur een bericht terug met ‘ja’, dan stuur ik je vrijblijvend informatie toe over hoe we samen zouden kunnen werken. No (guitar)strings attached.

Groetjes Mirjam


P.S. Mijn mail-vrienden hebben deze mail 1 week eerder ontvangen. Als eerste lezen en niets missen?
Schrijf je in voor Mirjams Muziek Marketing Mails

(Foto: Fabian Schönsiegel)

LET’S CONNECT

GEGEVENS

onlightning
mirjam@onlightning.nl

kvk: 72223812
btw: NL001802291B85

SCHRIJF JE IN mirjams muziek marketing mails