Nieuw logo geel

Kip-en-ei-probleem: naamsbekendheid vs optredens

Hoe doorbreek je als muzikant het kip-en-ei-probleem, waarbij jij graag wil optreden om je fanbase op te bouwen, maar de programmeurs jou pas willen boeken als je je fanbase hebt opgebouwd?

Veel muzikanten hebben als hoofddoel: lekker veel optreden. Dat is het moment waarop alles samenkomt. Waar de ‘rush’ wordt gevoeld. Waar de connectie wordt gemaakt met het publiek. Begrijpelijk! Want dat heb ik zelf ook. 

Het probleem bij het boeken van je eigen optredens is dat je vaak geen reactie krijgt. Ook heel herkenbaar. Wat ik overigens merk bij m’n eigen band is dat het steeds makkelijker wordt nu we zelf onze fanbase aan het groeien zijn. Natuurlijk krijg ik nog steeds niet altijd reactie, maar nu komen er wel soms ook optredens naar ONS toe! 

Wat ik vaak hoor van muzikanten is dat ze optredens willen gebruiken voor het opbouwen van naamsbekendheid en een fanbase. En daar zit ‘m het probleem: boekers willen je juist pas liever boeken als je die al HEBT! Een beetje zoals het kip-en-het-ei-verhaal dus. 

We leven in 2021 en gelukkig hebben we nu iets om dit te doorbreken: online marketing. Hiermee kun je je naamsbekendheid en fanbase zélf groeien! Natuurlijk is het niet iets wat van de ene op de andere dag werkt. Maar als je hier consistent, slim en efficiënt mee aan de slag gaat, dan krijg je geleidelijk aan steeds makkelijker optredens. 

Ik leer muzikanten graag hoe ze online marketing kunnen inzetten. Met de nadruk op ‘leer’, zodat ze minder afhankelijk gaan worden van andere mensen.  Want momenteel denken veel bands alleen maar aan persbureaus en pluggers, maar dan ben je nog steeds afhankelijk én je hebt geen meetbare resultaten. De kans is ook klein dat je daardoor nieuwe fans krijgt.

Als je dit inziet dan heb je al een hele stap gezet. Want dan ga je onbewust al meer je best doen om je fanbase op te bouwen zonder afhankelijk te zijn van optredens.

LET’S CONNECT

GEGEVENS

onlightning
mirjam@onlightning.nl

kvk: 72223812
btw: NL001802291B85

Algemene voorwaarden 
Privacyverklaring

SCHRIJF JE IN VOOR UPDATES