Nieuw logo geel

Volgevreten vergeet je dat het lekker was

1993, zo ongeveer denk ik. Ik zal zo rond de de 7, 8 jaar oud zijn geweest. En dan een aantal jaar op rij. Ik kan het me nog goed herinneren dat ik altijd uitkeek naar het lekkere kerstdiner. Zoveel te kiezen, zoveel overvloed in smakelijk eten.

Het damast-achtige harde tafelzeil, de speciale kerst servetten, het ‘Zondagse servies’, het vele eten in schalen die de rest van het jaar in de kast bleven staan. De houten stoelen met rieten bekleding, het wijnglas met cola (rode wijn) of fanta (witte wijn) erin, oma aan het hoofd van de tafel want die kwam iedere kerst op bezoek.

Aardappelkroketjes waren m’n favoriet en er waren meerdere soorten vlees en vis en groenten. Op Eerste Kerstdag rond 12.00 uur kwam het allemaal op tafel en ik heb de handige gewoonte bijna alles te lusten. Behalve spruitjes en broccoli.

We begonnen altijd met groentensoep met deegbolletjes, die je snel moest opeten anders werden ze zompig. Dan het hoofdgerecht: van alles een beetje proeven en dan heb je al gauw een bord vol. Daarna natuurlijk nog een ronde met de meest lekker dingen nog een keertje. En dan afsluiten met ijs met warme kersen van de kersenboom uit de achtertuin, de afgelopen zomer ingeweckt.

Propvol.

Zo vol dat ik echt letterlijk een broeksknoop moest opendoen.

Misselijkmakend vol.

Daarna was het vaak zuchten en steunen, waarom had je ook alweer zoveel gegeten?

Het was zo lekker, maar nu kun je niet meer denken aan meer. Een paar keer de behoefte doen op het toilet gaf wat verlichting. En die chocolaatjes op tafel waren verleidelijk, maar konden er niet meer bij. Oké, misschien eentje dan. En een tweede.

Dit is ook zo’n beetje hoe het gaat met muzikanten en social media.

Ze posten zich suf met wat ze denken ‘smakelijke’ berichten. Ze schotelen berichten voor aan hun fans over henzelf en hun muziek. Geen amuse of voorgerecht, nee, geen ‘getease’, gelijk door naar het hoofdgerecht en zonder toetje. Ze gaan enthousiast posten, 1 week, 2 weken, 1 maand. Totdat de inspiratie op begint te raken. Totdat ze merken dat ze weinig reacties krijgen. En dat het eigenlijk alleen maar afleidt van het maken van muziek.

Ze voelen wel nog steeds de drang en stress om berichten te posten. Die zichtbaarheid moet toch ergens vandaan komen. En misschien omdat het toch nog zo lekker voelt, net zoals iedere hap teveel. Dus ze persen er nog een week, 2 weken of een maand uit. Zoveel mogelijk. Een ‘visje’ hier, een ‘aardappelkroketje daar, een ‘bloemkooltje’ hier. Maar het wordt teveel, net zoals bij het eten, als je nog EVENTJES dat ene gerecht ook wil proeven.

Echt teveel. Die broeksriem moet ineens veel losser.

Dan stoppen muzikanten ineens met hun zichtbaarheid en laten ze uitgeblust maanden niet meer van zich horen. Want het heeft toch allemaal geen zin.

Dat klopt, omdat je alleen maar over jezelf praat en geen nieuwe potentiële fans aantrekt. Geen voorgerecht een geen toetje, alleen de ‘meat and potatoes’. Dan zit je op een gegeven moment met allemaal volgevreten muziekliefhebbers te kijken, die écht dat allerlaatste smakelijke chocolaatje niet meer van je hoeven. Je kunt ze nergens meer mee verleiden actie te ondernemen.

Wat je nodig hebt, zijn kleine hapjes die naar meer smaken. Afwisselend van smaak. Afwisselend van inhoud. Afwisselend van vorm. Waarvan ze niet het idee hebben dat je ze het door de strot duwt. Nee, ze worden er iedere keer weer blij van. Ze zitten er zelfs op te wachten. En ze zullen het missen als je het eens een paar weken niet doet.

Dat is onder andere waar ik muzikanten mee help. Zorgen voor zichtbaarheid op een manier die huidige volgers blij maakt en zorgen dat er nieuwe potentiële fans bij komen.

Op dit moment bied ik alleen 1-op-1 coaching aan, via videobellen. De volle focus op jou en jouw situatie. Ik leer je over de 6 verschillende soorten berichten die je kunt plaatsen op social media. Hoe je een contentkalender maakt volgens een strategie. En ik kan je leren hoe je verschillende social media advertenties aanzet. Of ik zet ze zelf voor jou aan (alleen weet je dan niet hoe je het zelf kunt doen).

Daarnaast coach ik muzikanten vaak ook over branding, ondernemerschap, marketing, release-strategieën en inkomstenbronnen. Vaak helpt het hebben van een afspraak alleen al, omdat je dan wordt getriggerd aan de muziek carrière te werken.


Ik heb op dit moment nog een paar plekjes vrij in m’n agenda.

Interesse en wil je weten hoe en wat? Typ dan ‘Ja’ naar mirjam@onlightning.nl, dan stuur ik je de informatie toe, no (guitar)strings attached.

 

Groetjes,

Mirjam

 

P.S. Mijn mail-vrienden hebben deze mail 3 weken eerder ontvangen. Als eerste lezen en niets missen?
Schrijf je in voor Mirjams Muziek Marketing Mails

 

LET’S CONNECT

GEGEVENS

onlightning
mirjam@onlightning.nl

kvk: 72223812
btw: NL001802291B85

SCHRIJF JE IN mirjams muziek marketing mails